„TYDZIEŃ Z PARÓWKĄ” – DZIEŃ 5

Dziś Dzień 5 i pora na coś, co sprawdzi się zarówno jako przekąska, jak i szybka kolacja – chrupiące, aromatyczne i z parówką w środku!

Parówkowe krążki w panierce – domowe nuggetsy z niespodzianką

To idealne danie do podjadania przy filmie, na spotkaniu ze znajomymi albo jako alternatywa dla klasycznych kotletów. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie i… parówkowe!

Składniki (na ok. 10–12 krążków):

3–4 parówki, 1 jajko, bułka tarta, mąka pszenna, olej do smażenia, przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany (opcjonalnie).

Przygotowanie:

Parówki pokrój w grube plasterki (ok. 1,5 cm). Każdy plaster obtocz najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej wymieszanej z przyprawami.

Na patelni rozgrzej olej i smaż krążki z obu stron na złoty kolor. Odsącz na papierowym ręczniku.

Podpowiedź:

Podawaj z sosem czosnkowym, ketchupem lub musztardą. Świetnie smakują też na zimno!

Jutro zajrzymy w stronę kuchni… meksykańskiej! Parówka w tortilli? Dlaczego nie. Do zobaczenia!

Udostępnij:

Facebook
Twitter
X
LinkedIn
Search

Najbardziej Popularne

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.